Newsflash
Știri

Pisica, cel mai popular animal de companie din România

de L. Budin - aug. 8 2023
Pisica, cel mai popular animal de companie din România

Peste 4,4 milioane de pisici din țară sunt sărbătorite pe 8 august, de Ziua internațională a pisicii - prilej de bucurie în circa 48% dintre gospodării.

Și în România, ca și în Europa, pisicile reprezintă cel mai popular animal de companie, arată statisticile FEDIAF European Pet Food - Asociația Europeană a producătorilor de mâncare pentru animale de companie. 

Nu mai puțin de 127 de milioane de pisici sunt recenzate la nivelul UE, fiind prezente în 26% din gospodăriile din spațiul comunitar, se arată într-un comunicat. Câinii se situează pe locul 2, cu 104 milioane de exemplare în 25% din gospodării, potrivit FEDIAF. Pe 26 august este ziua internațională a câinilor, prilej de bucurie pentru aproximativ 45% din gospodăriile din țară.

Potrivit unor statistici citate de producătorul de hrană pentru animale companie Purina, deținut de Nestlé, piața de hrană pentru animale de companie era estimată la 660 de milioane de euro în anul 2020, ultimul pentru care există studii, fără însă să fie disponibile cifre separate pentru hrana de pisici, respectiv câini.

Purina le urează La Mulți Ani și o zi purrr-fectă tuturor pisicilor și câinilor, precum și stăpânilor lor din România cu ocazia zilelor acestor animale minunate”, a spus Diana Bejan, Business Executive Officer Purina South East Market, Nestlé.

Nestlé coordonează din 2020 proiectul educațional Pet School, cu care a obținut în Romania Premiul Gold în cadrul Community Index 2020. Peste 30.000 de elevi din ciclul primar și 60.000 membri ai familiilor au beneficiat timp de 4 ani de informații și activități Pet  School menite a promova îngrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe