Newsflash
Știri

Ploiești și Craiova: Gral Medical investește în două spitale oncologice

de L. Budin - dec. 19 2022
Ploiești și Craiova: Gral Medical investește în două spitale oncologice

Sunt luate în calcul și mărirea capacității spitalului din București, precum și implementarea de servicii noi pe partea de spitalizare.

Gral Medical a finalizat proiectul de dezvoltare până în anul 2025, iar bugetul de investiții multianual prevede un efort financiar de 13 milioane de euro. Investiția este alocată majoritar construirii a două spitale oncologice de tip greenfield, unul în Ploiești și altul în Craiova, se arată într-un comunicat. 

Spitalul_OncoFort

În luna decembrie 2022, Gral Medical a început construirea spitalului oncologic din Ploiești, s-au obținut autorizațiile și s-au stabilit toate detaliile privind termenele și începerea activității. Pentru spitalul oncologic din Județul Prahova, bugetul de investiții va fi de 6,4 milioane de euro, și va acoperi toate categoriile de costuri, atât partea de construcții cât și partea de echipamente medicale.

Spitalul OncoFort din Ploiești este așteptat de comunitatea medicală din regiune și va oferi servicii medicale moderne și performante, acoperind astfel nevoile serviciilor medicale oncologice din 3-4 județe învecinate. Unitatea sanitară va avea o suprafață de 1.465 mp și o capacitate de 20 de paturi.

Este un concept nou, care oferă în același amplasament atât diagnosticul, cât și tratamentul celor mai importante afecțiuni oncologice cu care se confruntă pacienții - iar internările se vor efectua pe categorii de afecțiuni și grade de diagnosticare, se subliniază în comunicat.

Ne bucurăm că vom demara construirea primului spital din Ploiești, nu a fost ușor să luăm această decizie având în vedere contextul economic din 2022. Atunci când operatorii de servicii medicale încearcă să își mențină rezultatele la nivelul anilor anteriori și să fie rezervați la investiții, noi am luat o altă decizie și anume să investim în mai multe spitale. OncoFort este un brand puternic și a dovedit că a reprezentat un model de urmat pentru mulți antreprenori și astfel s-a dezvoltat o nouă piață ce oferă mai multe opțiuni terapeutice pentru pacienții din România”, a spus Robert Ṣerban, acționar Gral Medical.

În anul 2022, pentru primele 11 luni, compania a reușit să obțină o cifră de afaceri de 44 milioane de euro, iar evoluția din ultima luna oferă șanse reale de a finaliza anul cu o cifră de afaceri de circa 49 milioane de euro - foarte aproape de țintă propusă, de 50 milioane de euro, se mai arată în comunicat.

Cele mai importante creșteri pe care le-a înregistrat compania au fost pentru serviciile de laborator, serviciile oncologice și serviciile chirurgicale, care au reușit să devanseze cu aproximativ 10% rezultatele din anii anteriori.

FNPMF: România alocă doar 50 de bani pe zi pentru sănătatea românilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe