Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Posibil tratament nou anti-calviție

de Magdalena Tănăsescu - iun. 26 2023
Posibil tratament nou anti-calviție

Oamenii de știință au descoperit o proteină care ajută la creșterea firelor de păr lungi și puternice din alunițele de pe piele, iar substanța organică ar putea fi folosită pentru tratarea alopeciei.

Potrivit unui nou studiu publicat în revista Nature, o moleculă care determină creșterea în exces a firelor de păr din alunițele de pe piele poate fi folosită pentru a trata căderea podoabei capilare.

„Nu este nevoie să inventezi de fapt nicio moleculă nouă. Natura le are pe toate”, a declarat pentru Insider cercetătorul în domeniul părului Maksim Plikus de la Universitatea din California Irvine (UCI). 

Oamenii de știință au analizat celulele stem ale foliculilor de păr și au descoperit că o moleculă denumită osteopontină este foarte activă în alunițe și determină creșterea accelerată a părului.

Plikus crede că acest compus ar putea fi injectat cu ajutorul unor ace minuscule în scalpul bărbaților și femeilor care își pierd podoaba capilară pentru a trezi foliculii de păr care au intrat în stare latentă.

Noua tehnică anti-calviție, care a fost deja testată pe șoareci, trebuie să se dovedească a fi de succes și în studiile clinice pe oameni. Un prim test va avea loc în această vară, notează Business Insider, citat de Hotnews

Noua terapie ar fi aplicată la fel ca botoxul, prin microneedling, o procedură minim invazivă, care implica penetrarea repetată a scalpului cu microace sterile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe