Newsflash
Știri

Premiu Effie pentru un film realizat în beneficiul Hospice Casa Speranței

de L. Budin - dec. 7 2023
Premiu Effie pentru un film realizat în beneficiul Hospice Casa Speranței

Pe lângă povestea înduioșătoare a Marei, copil beneficiar al serviciilor organizației, filmul vine și cu o componentă de promovare a serviciilor de paliație pediatrică.

La Gala Effie Best of Europe Awards, care a avut loc la Bruxelles, a fost premiat filmul românesc Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie. Peliculei i s-a decernat un premiu Effie la categoria Positive Change - Social Good: Non-Profit pentru campania Fundraising Reinvented with the 1st Charitable Movie.

Este o performanță unică în spațiul cinematografic din România”, se arată într-un comunicat al Hospice Casa Speranței. 

Pe lângă povestea înduioșătoare a Marei, copil beneficiar al serviciilor organizației, filmul vine și cu o componentă de promovare, de scoatere în lumină a serviciilor de paliație pediatrică, se subliniază. 

Este primul film caritabil din România, este primul film fantastic de familie făcut în ultimii 30 de ani, primul film din lume lansat sub formă de fotograme NFT. Este un film cu un subiect delicat, dar tratat într-o manieră duioasă – cu umor și emoție, în dozele corespunzătoare. Este un premiu care ne dovedește că povestea Marei, care este de fapt chintesența poveștilor copiilor beneficiari ai serviciilor HOSPICE, a atins inimi. Este un premiu care ne dovedește că și misiunea unei fundații specializate în furnizarea de servicii de îngrijiri paliative poate fi transpusă creativ”, a spus Mirela Nemțanu, CEO Hospice Casa Speranței.

Premiile Effie se acordă încă din anul 1968 și marchează eficiența în comunicare, se mai precizează. 

Ca scenarist, mi-am propus și cred că am reușit să transmit ideea unei veritabile metafore despre speranță și iubire. Ca producător, am avut în vedere să fie un film care să ajungă la cât mai mulți oameni - e un film care pe o platformă de streaming cunoscută a fost pe primul loc o bună perioadă de timp la categoria filme pentru copii, iar această poziționare spune multe despre felul în care a fost primit, despre cum un subiect considerat pe alocuri tabu poate să devină unul urmărit și apreciat”, a spus Matei Dima, scenarist și producător al filmului.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe