Newsflash
Industria farmaceutică Știri

Produs psihobiotic, care acționează la nivelul axei creier-intestin-microbiotă

de Dr. Laura Davidescu - nov. 2 2023
Produs psihobiotic, care acționează la nivelul axei creier-intestin-microbiotă

În farmacii a apărut un produs psihobiotic, care echilibrează microbiomul intestinal și acționează concomitent asupra axei creier-intestin-microbiotă.

 

 

ND Medhealth a lansat pe piața din România un produs psihobiotic, sub denumirea Dr. BIOM Happy Mood. Dubla noutate pe care o aduce produsul, care are la bază complexul Cerebiome®, este că acesta echilibrează microbiomul intestinal și acționează direct și asupra axei creier-intestin-microbiotă.

Intestinul este considerat al doilea creier și nu e doar o metaforă! La nivelul intestinului, miliardele de bacterii care alcătuiesc flora intestinală produc substanțele chimice care acționează ca neurotransmițători, ducând mesaje către creier prin nervul vag.

Nervul vag este cel mai lung nerv din organism și controlează organele interne, intestinele și bătăile inimii. Microflora intestinală este asemenea un ecosistem, care suferă dezechilibre (disbioză), atunci când este atacat de factori externi și nu numai.

Stresul, flagelul secolului

Stresul face parte din viața cotidiană, iar simptomele acestuia sunt multiple: de la iritabilitate și furie, la oboseală, anxietate, lipsă de motivație, dureri de cap, depresie și până la indigestie, modificări ale apetitului, diaree sau constipație, pierderi de memorie sau lipsă de concentrare. La stres se poate adăuga și o dietă nesănătoasă, care nu afectează doar diversitatea, ci și numărul de specii bacteriene prezente la nivelul microbiotei. Studiile au arătat că dieta bazată pe hrană procesată, zahăr, grăsimi procesate duce în timp la o micșorare a diversității și chiar la dispariția anumitor specii de bacterii benefice de la nivel intestinal. În plus, microbiomul se modifică și odată cu vârsta, o parte dintre aceste modificări fiind asociate cu un nivel crescut de inflamație și cu reducerea sănătății emoționale. Acestea sunt strâns conectate și pot influența viața de zi cu zi.

Dr. BIOM Happy Mood este cel mai bine documentat psihobiotic din lume, după cum aflăm dintr-un comunicat de presă, și susține răspunsul pozitiv al organismului în raport cu stresul cotidian. Complexul Cerebiome® conține Bifidobacterium longum Rosell®-175 & Lactobacillus helveticus Rosell®-52 – 3 mld UFC - garantate până la finalul termenului de valabilitate al produsului.

Acest produs psihobiotic are efect benefic asupra intestinului atunci când acesta este afectat de perioadele stresante (bacteriile supraviețuiesc acidului gastric și biliar, ajungând nealterate în intestin) și îl colonizează, cu scopul de a-l echilibra și a induce o stare de bine organismului. În plus, Dr. BIOM Happy Mood reduce stresul fiziologic care afectează negativ organismul, dar și simptomele gastrointestinale asociate cu acesta și, de asemenea, scade nivelul de anxietate și depresie.

Cine poate folosi Dr. BIOM

Produsul poate fi administrat atât adulților, cât și copiilor cu vârsta de peste trei ani, câte o capsulă pe zi, în timpul mesei, preferabil la micul dejun. Conținutul capsulei poate fi amestecat și cu alimente sau lichide reci.

Dr. BIOM Happy Mood este produs de Lallemand Health Solutions (Canada), unul dintre cei mai mari producători de probiotice din lume, cu o expertiză de peste 85 de ani în studierea potențialului tulpinilor probiotice în cazul diverselor afecțiuni ale organismului. Experții canadieni au fost totodată primii care au studiat influența bacteriilor benefice asupra stării de spirit și sănătății mintale.

Produsul Dr. BIOM Happy Mood se găseste în Farmacia Tei, Bebetei, pe helpnet.ro și emag.ro și în alte farmacii locale din toată țara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe