Newsflash
REUNIUNI

Prof. dr. Viorel Jinga, la Conferinţa CMMB: Concursul de rezidenţiat, cel mai important proiect comun

de Alina Pavel - mar. 22 2024
Prof. dr. Viorel Jinga, la Conferinţa CMMB: Concursul de rezidenţiat, cel mai important proiect comun

Peste 11.500 de medici au participat la Conferinţa Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), ediţia a 12-a, desfășurată în perioada 21-24 februarie la București.

Ediţia de anul acesta a Conferinţei a fost centrată pe patru direcţii importante: inovaţie, știinţă, dezvoltare, tehnologie. Programul a venit astfel în întâmpinarea nevoii medicilor de informaţie știinţifică relevantă pentru practica clinică.

În mesajul de deschidere, prof. dr. Cătălina Poiană le-a mulţumit celor înscriși la conferinţă, spunând că această participare „absolut extraordinară” transmite un mesaj clar, acela că scopul organizaţiei pe care o conduce – de a organiza activitatea de educaţie medicală continuă – a fost îndeplinit, răspunzând așteptărilor medicilor bucureșteni. „Conferinţa noastră înseamnă trei zile cu prezentări de lucrări știinţifice, trei zile în care experţi din diverse domenii vor aduce în faţa colegilor noștri cele mai noi cunoștinţe medicale, subiecte de mare interes, dar și elemente surpriză care conferă o particularitate manifestării știinţifice din acest an”, a spus președinta CMMB.

Cele mai prolifice ediţii

Calitatea acestor manifestări a fost menţionată și de prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila” București. Acesta a subliniat în discursul său că ultimele ediţii ale Conferinţei au fost cele mai prolifice și a pledat pentru continuitate în actuala formulă și după alegerile din toamna acestui an. 

Profesorul Jinga a remarcat, de asemenea, legătura puternică, instituţională și umană între CMMB și Universitatea „Carol Davila”, cele două instituţii având multe proiecte comune. „Poate cel mai important proiect este cel în care s-a implicat președintele CMMB: concursul de intrare în rezidenţiat. Este foarte bine că președintele CMMB este prorectorul nostru pentru problemele de învăţământ... Dar, de fapt, o să scoatem cuvântul  «probleme», doamnă profesor, o să vă spunem «prorector
cu învăţământul postuniversitar». Este un lucru bun că aceste două funcţii de conducere se îmbină și,  prin îmbinarea lor, sigur că funcţionează mai bine și prorectoratul, și Consiliul Colegiului Medicilor. Mai mult, se recunoaște astfel că aceste două prestigioase entităţi contribuie la pregătirea și șlefuirea profesională a celui mai mare contingent de medici specialiști din România. Pe care, din fericire, în ultimii ani reușim să îi păstrăm într-un număr mai mare între graniţele ţării”, a adăugat prof. dr. Viorel Jinga.

La deschiderea oficială a Conferinţei CMMB, alături de organizatori – prof. dr. Cătălina Poiană (președinta Conferinţei și a CMMB) și prof. dr. Bogdan-Ovidiu Popescu (vicepreședinte al CMMB și președinte al programului știinţific al Conferinţei) – s-au aflat prof. dr. Viorel Jinga (rectorul UMF „Carol Davila” București), prof. dr. Șerban Bubenek (președintele Societăţii Române de Anestezie și Terapie Intensivă), prof. dr. Mircea Penescu, prof. dr. Ion-Bogdan Lefter și membrii biroului executiv al CMMB, profesorii Horia Bumbea și Lucian Negreanu (vicepreședinţi) și dr. Adriana Mihalaș (secretar al Colegiului). Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, și conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial, care nu se aflau în ţară, au participat online la ceremonia de deschidere și la lucrările Conferinţei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe