Newsflash
Știri

Programul de compensare cu 90% a prețului medicamentelor pentru pensionari se extinde

de L. Budin - dec. 22 2023
Programul de compensare cu 90% a prețului medicamentelor pentru pensionari se extinde

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în ședința de Guvern, extinderea programului de compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionari, prin creşterea numărului celor care vor beneficia de această facilitate.

Guvernul a avut pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 21 decembrie, un proiect pentru modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari, informează Agerpres.

Avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. Creştem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească, pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. Este vorba de oameni în vârstă cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale, iar în 2024 am majorat bugetul Sănătăţii cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe