Newsflash
Industria farmaceutică Știri

Raportul de sustenabilitatate 2022, publicat de Grupul Zentiva

de L. Budin - iul. 24 2023
Raportul de sustenabilitatate 2022, publicat de Grupul Zentiva

Grupul și-a îndeplinit obiectivele de sustenabilitate pentru 2022 și a implementat acțiuni pe trei piloni: Oameni, Parteneri și Planetă.

Având sustenabilitatea integrată în strategia de afaceri, Grupul și-a îndeplinit obiectivele de sustenabilitate pentru 2022 și a implementat acțiuni pe trei piloni: Oameni, Parteneri și Planetă, se arată într-un comunicat.

Realizările pe cei trei piloni sunt următoarele: 

OAMENI: În 2022, grupul a continuat să își consolideze abordarea privind diversitatea, echitatea și incluziunea și a semnat Carta diversității în Republica Cehă, alăturându-se României și Slovaciei, deja membre ale Cartei din 2021. De la sfârșitul anului 2022, Zentiva prezintă, din punct de vedere al diversității, un echilibru sănătos între sexe în întreaga organizație. Prin diversitatea de specializări și seniorități ale angajaților săi, compania alimentează creativitatea și inovația. Prin programul #WeHelpOthers, echipa Zentiva s-a implicat în 100 de activități de voluntariat și proiecte de sprijinire a comunităților.

PARTENERI: Zentiva a aderat la Pactul Global al ONU privind drepturile omului, muncă, mediu și anticorupție. În cadrul acestui demers, au fost integrate cele 10 principii și cele 17 obiective de dezvoltare durabilă. 

A fost un an de consolidare a guvernanței de sustenabilitate, pornind de la o analiză actualizată a riscurilor și a materialității, continuând cu îmbunătățirea schimbului de bune practici și de colaborare între echipe diferite, se mai subliniază. Acest lucru a ajutat compania să progreseze în ceea ce privește programul de aprovizionare responsabilă, în cadrul căruia s-au analizat top 80% dintre furnizori și s-a discutat despre activitățile comune pentru un viitor sustenabil.

PLANETĂ: Grupul transpus strategia sa privind schimbările climatice în acțiuni și a realizat o îmbunătățire semnificativă în privința reducerii emisiilor de carbon, eficiența energetică, a consumului de apă și gestionarea mai eficientă a deșeurilor, se mai subliniază. 

Am continuat, de asemenea, programul de împădurire prin plantarea a încă 100.000 de copaci”, se adaugă. 

Unitățile de producție europene ale Zentiva Group sunt alimentate cu energie regenerabilă în proporție de 100 % și se investește în continuare pentru a maximiza utilizarea panourilor solare în toate unitățile. Obiectivul este de a atinge neutralitatea emisiilor din Scop 1 și Scop 2 până în 2030, se mai arată.

„Litera «e» din Zentiva nu este verde din întâmplare. Avem o istorie de peste 500 de ani în care am servit pacienții și comunitățile, oferindu-le posibilitatea unei sănătăți mai bune. Ne dorim să o putem oferi și generațiilor viitoare, astfel încât și acestea să se poată bucura de viață la fel de mult ca și noi. Și știm că trebuie să acționăm încă de astăzi pentru un mâine sustenabil”, a declarat Ines Windisch, șefa departamentului de Resurse umane, Comunicare și Sustenabilitate, Zentiva Group.

Raportul de sustenabilitate 2022 al Zentiva dezvăluie informații non-financiare conform standardelor GRI și prezintă, pentru prima dată, o analiză verificată a amprentei de carbon și pentru emisiile din Scop 3. Grupul indică o perspectivă ambițioasă pentru 2023, confirmând angajamentul ferm față de continuarea progresului în toate domeniile ESG.

Zentiva continuă să aibă o contribuție semnificativă la sănătatea publică în Europa. Suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de oameni, față de parteneri și față de planeta noastră. ESG (Environmental, Social, Governance) ne ajută să navigăm și să ne îndeplinim obiectivele. În 2022, am înregistrat progrese încurajatoare datorită angajamentului oamenilor noștri, cooperării și dialogului constructiv cu partenerii și părțile interesate”, a spus Steffen Saltofte, CEO Zentiva Group.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe