Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rata de nereciclabilitate în România este de 89%

de L. Budin - aug. 2 2023
Rata de nereciclabilitate în România este de 89%

România are o rată de nereciclabilitate de 89% - adică avem cel mai mare grad de mortalitate a resurselor din Europa, a afirmat Constantin Damov, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Circulară şi al Green Group.

Constantin Damov, citat de Agerpres, a făcut referire la rata de reciclabilitate în cadrul conferinței Pria Environment.

Aş spune că în România, dacă ne uităm la cifre invers, avem nişte cifre mari. Rata de nereciclabilitate în România este astăzi la 89% - asta înseamnă că avem cel mai mare grad de mortalitate a resurselor din Europa. (...) Avem o rată de mortalitate a resurselor, resurse valoroase, multe dintre ele fiind chiar din zona materiilor prime critice, care vin chiar din zone de conflict astăzi. Noi le aruncăm cu dezinvoltură, pentru că există o minimă rezistenţă în ceea ce înseamnă depozitarea”, a precizat Constantin Damov.

El a subliniat că au apărut lucruri noi pe piaţă, și trebuie găsită o rezolvare.

Noi reciclăm electronice (...) şi care anul acesta a produs sute de incendii prin autoaprindere - şi nu m-aş mira dacă în pădurile din Grecia ele nu au fost generate tot de asemenea mici gadgeturi. Asta este o periuţă de dinţi, am desfăcut-o, a venit şi cu bateria încărcată. Este o baterie litiu-ion care poate exploda la cea mai mică călcare sau dacă avem o atmosferă foarte umedă în jur. Sunt căştile acestea, bluetooth, care au înăuntru o baterie mică de litiu-ion. Toate acestea sunt nişte mici brichete - şi toată lumea se întreabă cine a pus un foc pe groapa de gunoi, într-un depozit sau într-o pădure”, a explicat Damov. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe