Newsflash
ACTUALITATE

Renovări la IOCN

de Demostene ŞOFRON - iul. 7 2023
Renovări la IOCN

Secţia de oncopediatrie a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca a fost renovată parţial prin intermediul unui grant, dar și cu ajutorul unei organizaţii internaţionale cu filială și în ţara noastră.

        Sălile de tratament și ATI din compartimentul Oncologie pediatrică a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca (IOCN) au fost reabilitate și renovate cu fonduri obţinute dintr-un Global Grant și cu ajutorul organizaţiei internaţionale Rotary Club. Iniţiatorul proiectului a fost omul de afaceri Ioan Leanca, membru al Rotary Club Cluj: „Ne-am axat pe acest proiect considerând că prioritate au copiii, suferinţa lor. Așa că ne-am propus să reabilităm secţia în totalitate, am reușit un prim pas, unul din mulţii pe care îi avem în atenţie în viitor”. Al doilea pas vizează reabilitarea celorlalte saloane și incinte, astfel încât în doi-trei ani secţia oncopediatrie să fie reabilitată complet.

        Dotarea cu aparatură și mobilier a fost posibilă prin intermediul unui Global Grant de aproximativ 40.000 de dolari. În paralel, Rotary Club Cluj a susţinut din fonduri proprii și printr-o acţiune de strângere de fonduri, în valoare de 130.187 de lei, cheltuielile legate de renovări (zidării, pardoseli, zugrăveli, schimbat prize, băi, dușuri etc.).

Proiectul a fost iniţiat în ianuarie

        Grantul a permis deschiderea proiectului în ianuarie a.c., cu o primă finalizare în iunie. „La nivel de conducere a Institutului Oncologic «Prof dr. Ion Chiricuţă» Cluj-Napoca au existat și există preocupări pentru toate categoriile de pacienţi oncologici, pe care îi avem în atenţie și pe care-i monitorizăm, asupra cărora ne aplecăm cu maximă responsabilitate. Nu găsim întotdeauna cele mai bune măsuri pentru a acoperi toate nevoile institutului. Cred că este loc și de alţi oameni la fel de inimoși, care să intervină și să ajute sistemul medical românesc”, a declarat dr. Cătălin Vlad, managerul IOCN, în contextul renovărilor.

        În secţia oncopediatrie a IOCN sunt diagnosticate anual între 80 și 100 de cazuri noi. Tratamentul unui pacient poate dura și un an. Un an petrecut în institut, cu puţine pauze. Peste 60% dintre micii pacienţi se vindecă dacă sunt trataţi cu atenţie și cu maximă responsabilitate. Pentru performanţă profesională este nevoie și de bani.

       Copiii nu au voie să trăiască în medii insalubre, să fie expuși noxelor. În secţia oncopediatrie (13 saloane/41 de paturi), condiţiile sunt bune și se lucrează constant pentru a se aduce îmbunătăţiri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe