Newsflash
Știri

S-a deschis primul centru privat de dezintoxicare, lângă București

de L. Budin - feb. 22 2024
S-a deschis primul centru privat de dezintoxicare, lângă București

Serviciile se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și 55 ani, cu orice tip de dependență și traume.

Snagov Rehab Center este un centru dezvoltat cu o investiție din capital privat. S-a pus accent pe amenajarea în detaliu atât a spațiilor interioare, cât și a celor exterioare. Din echipă fac parte și patru terapeuți specializați în adicții, se arată într-un comunicat.

Sunt tratate toate tipurile de dependență, printr-un program terapeutic individualizat, printre care cea de droguri, alcool, medicamente, pariuri sportive/jocuri de noroc, de tehnologie, mâncare, sex, obsesia de muncă. Centrul are o capacitate de cazare în regim all inclusive, pentru 11 persoane, fiind funcțional non-stop. 

Amplasat pe malul lacului Snagov, centrul este dotat cu toate facilitățile necesare: spații dedicate ședințelor de psihoterapie individuală și de grup, camere de cazare confortabile, spații pentru mișcare și relaxare, piscină exterioară, teren de tenis sau fotbal, sală de fitness, ponton de pescuit și fizioterapie,  toate gândite să răspundă nevoilor beneficiarilor. Serviciile se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și 55 ani, cu orice tip de dependență și traume generate de aceasta, pentru tratare și recuperare.

În spatele dependențelor de cele mai multe ori se ascund probleme psiho-emoționale neadresate și nerezolvate care în timp au degenerat în consum necontrolat de substanțe dăunătoare sau de obiceiuri păguboase, ca unic mecanism de supraviețuire. (...) Am creat un mediu exclusivist și confidențial (...) pentru ca fiecare să beneficieze de o îngrijire individualizată”, a declarat Florinela Patica Rațiu, psihoterapeut și administrator al centrului.

Se estimează că afecțiunile psihice și dependențele cu grad crescut de risc vor fi pe primul loc în ceea ce privește morbiditatea, surclasând cancerul și bolile de inimă, se mai arată în comunicat. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe