Newsflash
Știri

S-a inaugurat primul heliport din judeţul Botoșani

de L. Budin - oct. 26 2023
S-a inaugurat primul heliport din judeţul Botoșani

Realizat în baza unui proiect transfrontalier, heliportul a fost inaugurat în municipiul reședință de județ în urma unei investiţii de peste 1,5 milioane de lei din partea Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Noul heliport va permite elicopterelor SMURD, dar şi altor elicoptere să aterizeze pe timp de noapte, informează Agerpres.

Acest heliport este important atât pentru judeţul Botoşani, cât şi pentru regiunea de nord a Moldovei, pentru că face parte dintr-o reţea mai mare de heliporturi care au fost construite în cadrul proiectului SMURD 2. Ele vor asigura o mai mare viteză de reacţie pentru transportul inter-clinic al bolnavilor care necesită tratament de specialitate în clinici care asigură mai mult decât asigură spitalul din Botoşani”, a afirmat colonelul Alin Maghiar, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul proiectului transfrontalier au fost realizate şapte heliporturi în România şi Republica Moldova, prin intermediul Programului Operațional Comun 2014-2020 România - Republica Moldova.

În România, heliporturile au fost construite în municipiile Botoşani, Iaşi şi Galaţi, iar în Republica Moldova, în Chişinău - două şi câte unul la Bălţi şi în Cahul. 

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe