Newsflash
Știri

Sălile de operație şi saloanele SCJU Galați, dezinfectate cu roboți

de L. Budin - feb. 28 2024
Sălile de operație şi saloanele SCJU Galați, dezinfectate cu roboți

De la trei ore la doar șapte minute - atât durează igienizarea unei săli de operație cu ajutorul unuia dintre cei mai performanți roboți de dezinfecție.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați au fost aduse 22 astfel de dispozitive.

Cu ultraviolete de tip UV-C, noul robot distruge în doar câteva minute bacteriile, virusurile și alte tipuri de microorganisme, inclusiv SARS-CoV-2 și bacteriile rezistente la antibiotice, arată pe pagina sa de Facebook Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Poate fi controlat de pe tabletă sau telefon și este dotat inclusiv cu senzori care detectează prezența persoanelor în raza de acțiune, pentru a evita orice expunere greșită”, explică președintele CJ.

Roboții cu ultraviolete vor fi folosiți pentru dezinfecția zonelor vitale ale spitalului - blocul operator și blocul de nașteri, precum și în secția de neurochirurgie, acolo unde un salon poate fi dezinfectat, în medie, cu noul robot în mai puțin de 10 minute, față de 4-5 ore cu vechile dispozitive. Sala de operație poate fi folosită în condiții de siguranță în doar câteva minute, dă asigurări președintele CJ Galați.

Noii roboți fac parte din cele peste 300 de echipamente de dezinfecție, decontaminare și sterilizare din dotarea Spitalului Județean. 

Spitalele din subordinea CJ Galați - Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul TBC, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul Municipal Tecuci - vor avea astfel de echipamente, în cadrul unei investiții cu fonduri europene de peste 36 de milioane de lei, se mai subliniază în postare.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Costel Fotea

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe