Newsflash
ACTUALITATE Știri

Salvați Copiii deschide un nou centru pentru refugiații ucraineni sub 18 ani

de Magdalena Tănăsescu - apr. 22 2024
Salvați Copiii deschide un nou centru pentru refugiații ucraineni sub 18 ani

În cadrul Complexului de Servicii „Golescu Grant” din Aleea Țibleș nr. 64, sector 6, va funcționa un nou Centru destinat copiilor refugiaților ucraineni.

„Parteneriatul public-privat va facilita extinderea ariei serviciilor de sprijinire a copiilor ucraineni și români din comunitate, aflați în pericol de marginalizare socială. Situația dificilă a refugiaților este subliniată de faptul că 62% dintre cei intervievați nu sunt angajați, principalul obstacol fiind bariera lingvistică”, se arată într-un comunicat al Organizației Salvați Copiii.

 

Proiectul este susținut de Primăria Sectorului 6 și Asociația Proiect Voiajor.

 

„Demersul reprezintă un pas crucial în sprijinirea refugiaților, pentru a depăși provocările adaptării la o nouă viață în România. Mamele beneficiază de suport în timp ce sunt la muncă. Ele au nevoie de ajutor pentru a se putea integra social, pentru a putea lucra și acoperi cheltuielile de bază. Totodată, copiii au nevoie de un mediu socio-educațional în care să se simtă în siguranță”, se mai spune în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe