Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centru de îngrijiri paliative și recuperare pediatrică la SJU Bacău

de Magdalena Tănăsescu - feb. 6 2024
Centru de îngrijiri paliative și recuperare pediatrică la SJU Bacău

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Bacău se are în vedere construirea unui Centru de îngrijiri paliative și recuperare pediatrică, clădirea urmând să aibă o suprafață de 6.000 mp și un regim de înălțime D+P+3E parțial.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, sunt întocmite documentele necesare investiției. Studiul de fezabilitate a fost actualizat, au fost obtinute toate autorizațiile, iar în prezent se întocmește caietul de sarcini. 

 

Printre obiectivele noului centru se numără: îmbunătățirea calității vieții pacienților și a familiilor acestora atunci când se confruntă cu o boală amenințătoare de viață; identificarea oportunităților generate de dorința efectuării unui act medical cât mai profesionist și de calitate în ceea ce privește îngrijirea și sănătatea copiilor; integrarea îngrijirii medicale paliative moderne în procesul continuu de tratament și asistență completă a bolnavului incurabil. 

Finanțarea investiției ar putea veni prin programul POS – Programul de Sănătate – fonduri UE, de la Banca Europeană de Investiții sau de la bugetul local, arată site-ul bacau.net.

 

Execuția lucrărilor va dura 36 de luni, din momentul atribuirii licitației.


Notă autor:

Sursa foto: www.bacau.net

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe