Newsflash
Cultură

Scurt tur pentru bucureșteni, în expoziția permanentă a muzeului Dr. Nicolae Minovici

de Florentina Ionescu - apr. 28 2023
Scurt tur pentru bucureșteni, în expoziția permanentă a muzeului Dr. Nicolae Minovici

Mini-conferințele de la Muzeul Dr. Nicolae Minovici continuă și weekendul acesta.

Reprezentanții muzeului spun că întâlnirile lunare cu persoanele care doresc să afle informații relevante despre moștenirea lăsată de familia Minovici continuă în acest weekend cu o nouă temă interesantă.

Astfel, sâmbătă, 29 aprilie 2023, de la ora 16:00, publicul este invitat să audieze la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici prelegerea cu tema „Origini, particularități și povești ale obiectelor de ceramică din colecția Muzeului Nicolae Minovici”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Prelegerea va fi susținută de dr. Silvia Zamfir, Șef Secție Antropologie Urbană – Muzeul Municipiului București. Aceasta spune că datorită profesiei de medic, care-i oferea posibilitatea de a călători prin toate regiunile ţării, Nicolae Minovici a achiziționat obiecte de ceramică din diverse târguri. 

Invitatie_Minovici

Evenimentul include și un scurt tur în expoziția permanentă a muzeului al cărui sediu se află pe str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1.

„De-a lungul timpului, estetica obiectelor de ceramică și disponibilitatea lor în târguri au stârnit interesul colecționarilor de a le achiziționa și de a le oferi un loc în colecția lor de obiecte, lucru ce l-a inspirat și pe Nicolae Minovici în realizarea colecției. Datorită profesiei de medic, care-i oferea posibilitatea de a călători prin toate regiunile ţării, Nicolae Minovici a achiziționat obiecte de ceramică din diverse târguri. La realizarea numeroasei sale colecții de ceramică și-a adus aportul și nepotul acestuia - Dumitru Furnică Minovici - care a fost interesat de obiectele de ceramică din sudul Ardealului, de la Brașov la Sibiu, cât și cele specifice regiunii Clujului. Printre obiectele de ceramică din colecția doctorului Nicolae Minovici, cele mai numeroase (aproximativ 1.800 de piese) se pot găsi farfurii, cancee, căni, vaze, oale de diferite mărimi. Dintre atelierele prezente în colecție amintim: Atelierele Domeniilor Coroanei, Atelierul Troița, Gheorghe Niculescu sau atelierele din Transilvania”, a declarat dr. Silvia Zamfir, Șef Secție Antropologie Urbană.

În cadrul acestei serii de mini-conferințe, specialiștii Muzeului Dr. Nicolae Minovicaduc în atenția publicului personalitatea dr. Nicolae Minovici și rolul pe care acesta l-a avut în dezvoltarea medicinei legale românești, precum și pasiunea sa pentru obiectele de artă populară.

Accesul la conferință se face în baza unei programări la antropologie@muzeulbucurestiului.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe