Prima reuniune a Coaliţiei mondiale pentru alimentaţia şcolară s-a deschis la Paris, scopul fiind ca, până în 2030, fiecare copil şcolarizat să aibe acces la mesele necesare pentru a învăţa bine şi a creşte sănătos.
Câteva concluzii trase de specialiștii care au participat recent la Congresul Național de Medicină a Stilului de Viață sunt faptul că mâncarea este informație și că alimentația ne influențează genetic.
„Ești ceea ce mănânci” a devenit dictonul momentului. Parafrază a cuvintelor avocatului francez Brillat-Savarin, care a scris „Fiziologia gustului” în 1826, vorbele gastronomului sunt mai actuale ca oricând.
Există trei tipuri de oameni de știinţă: cei care descoperă, cei care creează conexiuni și cei care implementează, transformând în realitate. Iar aceste categorii ar trebui să se întâlnească mai des, spune Siddhartha Mukherjee.
Noua campanie Climato Sfera recomandă vârstnicilor alimente nutritive și prietenoase cu mediul vârstnicilor.
Peste 80% dintre participantele la un sondaj consideră alimentația importantă și foarte importantă în starea generală de bine.
Asociația SAMAS și Danone România lansează prima platformă online de educație pentru alimentația sănătoasă a copiilor din țara noastră.
Medicina este un „organism viu” care evoluează. În alt fel și alte boli tratau părinţii și bunicii noștri, și altceva facem noi acum ca medici.
Raportul Global pentru Nutriţie arată în 2021 că aproximativ jumătate din populaţia globului este subponderală, supraponderală sau obeză.
O cercetare de piață realizată recent arată că 65% dintre copii consumă dulciuri zilnic.
Scăderea apetitului este primul simptom pe caniculă, împreună cu o ușoară oboseală. Este un semn că trebuie să ascultăm semnalele oferite de propriul corp și să mâncăm mai puţin și mai ușor. Adică să reducem porţiile, dar și densitatea calorică a alimentelor.
Debutul sezonului estival aduce cu sine și creșterea numărului de cazuri de enterocolită, pentru că mâncărurile se alterează mult mai rapid din cauza căldurii, atrage atenţia dr. Elena Ciupercă, medic gastroenterolog.
Un studiu recent scoate la iveală noi informații despre potențialul rol al dietei în cazul pacienților cu COVID-19.
Obezitatea este o boală care afectează toate păturile sociale, inclusiv profesioniștii din domeniul sănătății, spun nutriționiștii.
Relaţia dintre medic și pacient este adusă în prim-plan printr-o iniţiativă a UMF „Carol Davila” București și a Institutului Clinic Fundeni, cu scopul de a promova informarea medicală corectă și de a reduce substanţial riscul expunerii la îmbolnăviri.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe