O analiză recentă a Autorității Naționale Fitosanitare arată că în peste 40% din legumele românești sunt urme de pesticide.
UE a votat luni, 4 martie, interdicția de folosire în restaurante, supermarketuri și hoteluri a recipientelor de unică folosință, a plasticului de pe fructe/legume și a pliculețelor cu șampon sau sosuri.
Potrivit unui studiu realizat de Générations futures, un procentaj de 45,8% din legumele neecologice și aproape două treimi din fructe (73,1%) conţineau cel puţin un reziduu de pesticide în perioada 2017-2021.
Cercetători israelieni au dezvoltat o metodă revoluționară de a păstra proaspete la raft fructele și legumele – metodă care implică folosirea undelor sonore şi a unor nanoparticule comestibile.
Mai mult de un sfert dintre români (27%) nu consumă legume în fiecare zi, iar 52% mănâncă doar o porție pe zi, potrivit unui sondaj Masmi efectuat la comanda unei companii ce are în portofoliu produse alimentare și băuturi.
Legumele, fructele și pâinea se află în top 3 alimente consumate zilnic sau aproape zilnic de 80% dintre români, în vreme ce doar 17% dintre locuitorii țării noastre obișnuiesc să mănânce alimente de tip fast-food.
Unele magazine din Marea Britanie au introdus limite temporare în privința cantității de fructe şi legume pe care le pot achiziţiona clienţii, pe fondul penuriei anumitor produse.
În contextul în care doar 12% dintre români consumă frecvent supe și ciorbe, o companie a invitat copiii să pregătească cea mai mare supă de legume din țară.
Urmele de pesticide de pe fructe și legume anulează toate beneficiile pe care produsele le au pentru sănătate, arată o cercetare americană. Un alt studiu arată care sunt cele mai contaminate produse.
Un studiu la scară largă a arătat că o alimentație bogată în legume nu protejează împotriva bolilor cardiovasculare.
Mai multe persoane din șase state americane au fost infectate cu Escherichia coli după ce au consumat salate sau legume ambalate.
O companie de cercetare de piață a făcut publice rezultatele unui studiu recent în ceea ce privește categoriile de alimente care nu lipsesc din coșul de cumpărături al consumatorilor români.
Ziua Mondială a Veganismului, marcată pe 1 noiembrie, atrage atenția asupra importanței consumului de legume și fructe, de leguminoase și cereale integrale, ca parte a unei alimentații sănătoase.
László Borbély, consilier de stat și coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, spune că trebuie să îndemnăm oamenii să consume în mod inteligent cât mai multe fructe și legume.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe