OSIM a acordat Universității „Dunărea de Jos” din Galați brevet de invenție pentru o pâine proteică, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.
Aproape 20 de ani au trecut de când dr. Clara Alexandrescu pleca din România pentru a-și face meseria în străinătate. Iniţial, a avut o bursă în Italia, apoi a ajuns doctor la Monaco, într-un centru de chirurgie cardiacă.
Nelipsită de la mesele românilor, ceea ce mulţi producători ne prezintă astăzi ca fiind pâine nu este altceva decât un obiect care seamănă cu pâinea.
Legumele, fructele și pâinea se află în top 3 alimente consumate zilnic sau aproape zilnic de 80% dintre români, în vreme ce doar 17% dintre locuitorii țării noastre obișnuiesc să mănânce alimente de tip fast-food.
Recent, mi-am amintit de șirul reclamelor ce rulau la televiziuni în urmă cu peste un deceniu. Azi, discursul comercial s-a rafinat, este mult mai pătrunzător, și asta se vede în sănătatea românilor.
Peste jumătate dintre românii din mediul rural consumă pâine zilnic în comparație cu doar o treime dintre cei din mediul urban, arată datele unui studiu realizat recent.
Consumul crescut de pâine albă pare să fie asociat cu un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe