Newsflash
ACTUALITATE Știri

Senat: spitalele, obligate să colecteze medicamente expirate

de L. Budin - iun. 23 2023
Senat: spitalele, obligate să colecteze medicamente expirate

În cererea de reexaminare la Senat, s-a atras atenţia că legea trimisă la promulgare, în articolele referitoare la farmaciile universitare, creează „o situaţie de insecuritate juridică”.

La cererea preşedintelui Klaus Iohannis, Senatul a reexaminat, miercuri, 21 iunie, actul normativ de modificare şi completare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii prin care se stabileşte că spitalele publice sau private sunt obligate să primească de la populaţie medicamente expirate şi sau neutilizate în scopul eliminării lor finale, informează Agerpres.

În motivarea acestui amendament adoptat de Senat se arată că spre deosebire de farmacii, în cadrul spitalelor există deja o activitate de colectare şi de distrugere pe scară largă a deşeurilor periculoase provenite de la medicamentele expirate sau neutilizate ori a dispozitivelor medicale şi a celorlalte deşeuri provenite din procedurile medicale efectuate în cadrul acestora.

La reexaminare, senatorii au eliminat articolul care prevedea înfiinţarea farmaciilor universitare în cadrul universităţilor.

Potrivit raportului comisiilor juridice şi pentru sănătate, însuşit de plenul Senatului, s-au remediat dispoziţiile criticate în cererea de reexaminare a şefului statului, care a atras atenţia că legea trimisă la promulgare, în articolele referitoare la farmaciile universitare, creează „o situaţie de insecuritate juridică” din cauza necorelării cu Legea farmaciei 95/2006. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe