Newsflash
Știri

Sfaturi nutriționale de la dieteticieni, asistați de tehnologie

de L. Budin - oct. 5 2023
Sfaturi nutriționale de la dieteticieni, asistați de tehnologie

O companie care s-a lansat și în România a dezvoltat DietGPT - interfața care lucrează cu ChatGPT și formulează propuneri de planuri alimentare incipiente.

Fit Brokoli, compania fondată în 2020 în Turcia, s-a lansat în România. HealthTech-ul prezintă un concept novator: sfaturi nutriționale acordate instant de dieteticieni experimentați, vorbitori nativi de limba română, asistați de tehnologie și de WhatsApp drept canal de comunicare. 

Scopul este de a acorda sprijin și informații susținute doritorilor, în funcție de stilul lor de viață, alegerile alimentare, istoricul medical, particularitățile și țintei dorite în privința numărului de kilograme vizat, pentru ca aceștia să-și mențină motivația și rezultatele de lungă durată, se arată într-un comunicat. 

În spatele programului se află o echipă formată din peste 20 de specialişti turci, printre care Gizem Şeber, director nutriţional, alături de trei colegi români. Aceștia se ocupă unu la unu de ședințele de consiliere cu utilizatorii, la care se adaugă ședințele telefonice lunare și evaluările zilnice prin WhatsApp, însoțite de planul de alimentație aferent.

Până în prezent, Fit Brokoli a ajuns la peste 30.000 de clienți, bazându-se pe tehnologii precum învățarea automată, pentru a ghida și sprijini dieteticienii. Utilizatorii sunt asistați pentru a căpăta obiceiuri sănătoase permanente, nu doar schimbări temporare de greutate. 

Compania a dezvoltat DietGPT, o interfață care lucrează cu ChatGPT și formulează propuneri de planuri alimentare incipiente, în baza acordului exprimat explicit de către utilizator și a detaliilor despre preferințele dietare furnizate de acesta.

Utilizatorii completează un formular inițial, care include informații despre vârstă, greutate (greutatea actuală și greutatea vizată), stil de viață, categorii alimentare consumate în mod obișnuit, alergii, alte probleme de sănătate. Ulterior, prin intermediul inteligenței artificiale (DietGPT), un plan alimentar personalizat este creat, respectând toate criteriile anterior menționate. Este trimis mai apoi potențialilor clienți prin WhatsApp, cu o prezentare a serviciilor oferite de Fit Brokoli pe termen lung. 

Acest serviciu este gratuit. Prin utilizarea serviciului DietGPT, utilizatorii primesc o perioadă de testare de o lună, timp în care vor fi consiliați și de un dietetician real. 

 Este foarte ușor să obții o dietă sau niște sfaturi nutriționale de pe internet. Partea grea este să le aplici, să-ți menții motivația, să ți se potrivească. Asta pentru că viața nu merge conform planului, nici măcar rutina zilnică. Așa că oferim nelimitat (în timpul orelor de lucru), sfaturi nutriționale instant și personalizate, prin WhatsApp. Utilizatorii noștri trimit în mod constant fotografii cu mesele lor pentru a fi evaluate, ceea ce înseamnă că planul de mese poate fi ajustat cu ușurință atunci când este necesar. Pentru a rezuma, prin Fit Brokoli, am răspuns cu expertiză și tehnologie la ritmul rapid și nevoile imprevizibile ale publicului modern”, a declarat Bekir Şirin, CEO Fit Brokoli.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe