Newsflash
ACTUALITATE Știri

Specialiștii în Ginecologie și Perinatologie și-au dat întâlnire la București

de Cristina GHIOCA - oct. 13 2023
Specialiștii în Ginecologie și Perinatologie și-au dat întâlnire la București

Profesioniști cu experiență, dar și tineri medici aflați la început de drum dezbat zilele acestea cele mai noi subiecte de Ginecologie și Perinatologie.

           La București au debutat ieri Forumurile Perinatologia.ro și Ginecologia.ro, acesta din urmă marcând ediție aniversară cu numărul zece. Medici de renume din România și din alte țări, dar și tineri profesioniști și-au împărtășit din experiențele lor în fața numeroșilor participanți reuniți la hotelul Caro. 

 

            Unul dintre subiectele amplu dezbătute în prima zi a evenimentelor marca MedicHub a fost vaccinul împotriva HPV. Subiectul a fost cu atât mai important cu cât, potrivit informațiilor existente în prezent, în viitorul apropiat acesta urmează să fie rambursat 100% pentru fetele și băieții cu vârste între 11 și 18 ani și 50% pentru femeile cu vârsta între 19 și 45 de ani. 

 

            Alte subiecte discutate în prima zi a reuniunii au fost impactul nașterii prin cezariană asupra sănătății nou-născutului, gestionarea cancerului de sân în timpul sarcinii sau placenta, martor cheie în nașterile premature în infecția cu SARS-CoV-2. Din programul științific nu au lipsit nici prezentările de caz.

 

            Forumurile Perinatologia.ro și Ginecologia.ro continuă și astăzi. Pe agenda ultimei zile a celor două manifestații științifice figurează, între altele, o dezbatere amplă despre anemie. Alte subiecte ce urmează a fi abordate sunt inteligența artificială și fertilizarea in vitro, telemonitorizarea  tensiunii arteriale a gravidelor și a pacientelor în postpartum, neuroblastomul neonatal sau implicațiile pneumoniei congenitale în mortalitatea infantilă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe