Newsflash
Știri

Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie Iași, certificat ca unitate medicală de top

de L. Budin - iul. 14 2023
Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie Iași, certificat ca unitate medicală de top

Din luna iulie a.c., spitalul ieșean a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Raportului de Acreditare și a Ordinului Președintelui ANMCS nr. 232/04.07.2023.

În urma evaluării indicatorilor și standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare derulat de instituția  aflată în subordinea Guvernului, care  supraveghează managementul calității în Sănătate – ANMCS – Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” Iași  a obținut încadrarea maximă acordată  până în prezent pentru  unitățile sanitare din România, cu un punctaj total de 90,81%, se arată într-un comunicat. 

România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare. Cel mai probabil, spitalele regionale care urmează să fie construite  vor putea primi această categorie, se mai precizează. 

Această certificare recunoaște eforturile continue ale spitalului în furnizarea unor servicii de înaltă calitate și în asigurarea unui nivel excelent de îngrijire medicală pentru cei aproximativ 14.000 de pacienți din regiunea Moldovei, care trec  anual pragul  acestei unități sanitare de nivel III, cu un număr de 410 paturi. În spital sunt tratate inclusiv cazurile complicate din specialitatea obstetrică-ginecologie și în viitor aria serviciilor se va extinde și în ginecologia oncologică”, se subliniază în document.

Maternitatea acordă îngrijire pentru aproximativ 6.500 de nou născuți anual și dispune de  specialiștii și dotările necesare îngrijirii cazurilor dificile, cum ar fi prematurii și  nou-născuți cu diverse patologii.

 Nivelul de acreditare obținut, care ne plasează în topul spitalelor la nivel național, este rezultatul  eforturilor întregii echipe a unității sanitare pe care o manageriez și demostrează încă o dată preocuparea noastră permanentă de a asigura servicii medicale de calitate și în condiții de siguranță pacienților noștri. Acest rezultat ne ambiționează să continuăm proiectele de modernizare și eficientizare a serviciilor medicale, inclusiv ale celor acordate în ambulatoriul intergrat. Aceste proiecte au ca țintă îmbunătățirea propriei performanțe – creșterea gradului de satisfacție a pacienților. Pentru a cultiva și a susține calitatea în sănătate și pentru a motiva suplimentar furnizorii de servicii medicale sperăm ca în curând nivelul de acreditare să fie un indicator în finanțarea  spitalelor de la Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat Robert Dâncă, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași.

Spitalul ieșean s-a plasat, la nivel național, pe primul loc  între  spitalele publice care au fost evaluate pozitiv de către pacienți pentru calitatea serviciilor medicale. 

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Maternitatea „Cuza Vodă” - Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Iași

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe