Newsflash
Știri

Spitalul Clinic Judeţean Mureș va avea propria fabrică de oxigen

de L. Budin - ian. 18 2024
Spitalul Clinic Judeţean Mureș va avea propria fabrică de oxigen

În cadrul proiectului, întreaga rețea de distribuţie a fluidelor medicale din cea mai mare clădire a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, situată pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1 din Târgu Mureş, va fi modernizată şi extinsă.

Proiectul „Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale” de la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, în valoare de peste 24 de milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, se va încheia în acest an, arată reprezentanții Consiliului Județean, citați de Agerpres.

Prin proiect se construiește o unitate modernă care va fabrica oxigen pentru întreaga clădire, se va moderniza şi extinde reţeaua care distribuie oxigen, aer comprimat, dioxid de carbon şi protoxid de azot, spre şi de la patul pacientului şi va fi instalat un sistem nou de detectare şi semnalizare a incendiilor şi a depăşirii concentraţiei de oxigen, a explicat preşedintele CJ Mureş, Peter Ferenc.

De investiție vor beneficia mai multe secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş - ATI, Neurologie, Chirurgie generală, Cardiologie, Medicină internă, Gastroenterologie, Nefrologie, laboratoarele şi ambulatoriile de specialitate.

Din valoarea totală de peste 24 de milioane de lei a proiectului, peste 13 milioane sunt cofinanțate de Consiliul Judeţean Mureş. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe