Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul Militar Central a participat cu 9 lucrări la Congresul European de Medicină Nucleară

de Magdalena Tănăsescu - sept. 25 2023
Spitalul Militar Central a participat cu 9 lucrări la Congresul European de Medicină Nucleară

Un număr de 9 din cele 20 de lucrări acceptate, din România, la cea de-a 36-a ediție a Congresului European de Medicină Nucleară 2023 au fost ale Spitalului Militar Central.

Potrivit unei postări pe Facebook, lucrările au fost realizate în Centrul Clinic Integrat de Medicină Nucleară din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”.

 

Asociația Europeană de Medicină Nucleară (EANM) este cea mai mare organizație dedicată medicinei nucleare din Europa. În acest rol, EANM a devenit organizația-umbrelă care reprezintă întregul sector față de instituțiile europene și alte instituții internaționale. 

 

„Domeniul medicinei nucleare este în creștere exponențială. Prin urmare, EANM a înființat, începând din acest an, noi grupuri de lucru care se concentrează pe teragnostic și inteligență artificială. Alte noi grupuri de lucru vor fi lansate în viitorul apropiat pentru a acoperi și mai multe subiecte, cum ar fi evaluarea tehnologiilor medicale pentru a răspunde întrebărilor autorităților din domeniul sănătății. Inovația în domeniul medicinei nucleare include, de asemenea, îmbunătățirea tehnicilor existente, cum ar fi SPECT şi PET în cadrul terapiei cu radioliganzi sau scanarea osoasă în amiloidoza cardiacă”, se mneționează în postare.

 

Congresul s-a desfășurat la Viena, Austria, iar delegaţia Spitalului Militar Central “Dr. Carol Davila” a fost condusă de șef de lucrări medic dr. Raluca Mititelu, președinte al Societății Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe