Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sprijin pentru bolnavii neasiguraţi și fără venituri

de Magdalena Tănăsescu - feb. 9 2024
Sprijin pentru bolnavii neasiguraţi și fără venituri

Angajaţii care au avut un câștig salarial în anul 2023 pot completa Formularul 230 pentru Fundaţia CMU Regina Maria.

Astfel, ei asigură redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către persoanele excluse din sistemul medical. Numai în București sunt câteva zeci de mii de oameni fără 
asigurări și fără venituri, care nu au șansa de a beneficia de îngrijiri medicale corespunzătoare, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

„Știm cu toţii cât de mare este costul asociat tratării unui pacient cronic. Atunci când statul nu contribuie cu nimic, un bolnav fără venit și neasigurat poate părea condamnat. Cu toate acestea, de 13 ani Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria oferă în mod necondiţionat servicii medicale gratuite acestei categorii sociale”, se menţionează în comunicat. Cea mai mare parte a costurilor pe care le are fundaţia este acoperită din  donaţii și sponsorizări.

În această perioadă a anului, orice angajat care a avut un venit salarial în anul 2023 poate completa Formularul 230 pentru Fundaţia CMU Regina Maria. Un formular poate însemna o investigaţie de bază, un set minim de analize sau chiar tratamentul medicamentos lunar al unui pacient cronic defavorizat.
Formularul 230 poate fi completat până la 25 mai a.c.  pe această pagină . După ce este descărcat, formularul se trimite la această adresă de email.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe