Newsflash
Internaționale Știri

Statele membre UE au primit peste 3.000 de pacienţi din Ucraina

de L. Budin - ian. 16 2024
Statele membre UE au primit peste 3.000 de pacienţi din Ucraina

„Nu ne putem întoarce privirea de la ororile pe care le înfruntă zilnic poporul ucrainean”, a spus Janez Lenarčič, comisar european pentru gestionarea crizelor.

Norvegia și statele membre ale Uniunii Europene  au primit peste 3.000 de pacienţi din Ucraina, pentru a uşura presiunea asupra sistemului de sănătate al ţării, a raportat Comisia Europeană. 

Programul de evacuare medicală lansat în martie 2022, la o lună după ce Rusia a declanşat invazia în Ucraina, a fost cea mai mare operaţiune de evacuare medicală coordonată până în prezent de Centrul de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă al UE, se arată într-un comunicat, preluat de dpa și Agerpres.

Aşa cum am spus întotdeauna, Ucraina şi cetăţenii săi pot conta pe sprijinul UE atât timp cât este necesar”, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a declarat că „nu ne putem întoarce privirea de la ororile pe care le înfruntă zilnic poporul ucrainean”.

În condiţiile în care Rusia îşi continuă atacurile nemiloase asupra infrastructurii civile ucrainene, inclusiv spitale, acordarea de asistenţă de urgenţă Ucrainei este la fel de crucială ca întotdeauna”, a adăugat Janez Lenarčič. 

Comisarul european şi-a exprimat recunoștința faţă de toate cele 22 de ţări care şi-au deschis spitalele pentru pacienţii din Ucraina. Lista include majoritatea statele UE, plus Norvegia, care nu este ţară membră a blocului comunitar.

 


Notă autor:

Sursă foto: Unsplash/ Jade Koroliuk

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe