Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A fost aprobat protocolul de tratament al infecției cu SARS-CoV-2, pentru România

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 25 martie 2020, ora 10:43

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat azi-noapte că a aprobat protocolul de tratament pentru infecția cu noul coronavirus, numit SARS-CoV-2.

protocol tratament covid 19 ministerul sanatatii

În anexa ordinului prin care s-a aprobat protocolul de tratament pentru COVID-19, experții din MS precizează că „La ora actuală nu sunt medicamente aprobate pentru tratamentul infecției COVID 19. Medicamentele propuse în acest protocol se bazează pe experiența epidemiei de SARS din 2003, MERS 2012 și pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-CoV-2”.

schema tratament4

În documentul emis de MS sunt detaliate schemele de tratament, iar acestea includ tratamentul recomandat în funcție de forma de boală: la pacienții asimptomatici; la cei cu o formă ușoară; la cei cu formă ușoară sau cei cu factori de risc, la cei cu formă medie a bolii; la cei cu formă severă/critică a bolii.

Tratamentul include paracetamol, lopinavir/ritonavir sau în unele cazuri hidroxiclorochină; remdesivir; tocilizumab.

schema tratament5

Durata de tratament, se arată în protocol, este una orientativă, ea se poate prelungi sau se poate scurta în funcție de evoluția pacientului, însă tratamentul nu trebuie redus la mai puțin de cinci zile.

Totodată, în protocol se arată și care sunt criteriile de externare, conform ECDC.

Scheme de tratament

schema tratament1

schema tratament2

schema tratament3

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: Romania coronavirus teste de coronavirus testul de coronavirus simptome coronavirus coronavirus romania tratament coronavirus pacienti coronavirus protocol de tratament ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.