Newsflash
ACTUALITATE Știri

MS: nu se modifică indemnizațiile pentru medicii care fac gărzi

de L. Budin - mar. 14 2024
MS: nu se modifică indemnizațiile pentru medicii care fac gărzi

În Monitorul Oficial nr. 202 din 11 martie 2024 a fost publicată OUG nr. 19/2024 privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate.

În Monitorul Oficial al României nr. 202 din 11 martie 2024 a fost publicată OUG nr. 19/2024 privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistență socială şi alte sectoare de activitate bugetară, act normativ prin care salariații din aceste domenii beneficiază de majorări salariale, începând cu luna martie a anului 2024.

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 19/2024 prevede, de asemenea, acordarea unei indemnizații de  350 de lei / 700 de lei pentru medicii de medicină generală (care nu au dobândit o specialitate) din cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primiri urgențe (UPU/CPU) care efectuează lunar o gardă, respectiv, cel puțin două gărzi, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial. Această categorie nu beneficia de plata indemnizației pentru serviciul de gardă până la apariția OUG nr. 19/2024, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Indemnizațiile pentru gărzi acordate medicilor specialiști, medicilor primari și medicilor rezidenți acordate în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2023, cu modificările și completările ulterioare, NU au fost modificate, cuantumul acestora rămânând același”, precizează reprezentanții ministerului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe