Newsflash
Știri

Centrul de Arși Grav pentru Copii: Ministerul Sănătății și Primăria Sectorului 1 se acuză reciproc

de L. Budin - ian. 26 2024
Centrul de Arși Grav pentru Copii: Ministerul Sănătății și Primăria Sectorului 1 se acuză reciproc

Secretarul de stat Alexandru Rogobete spune că primarul Sectorului 1 blochează construirea Centrului – iar reprezentanții primăriei transmit că e nevoie de reluarea procedurii de autorizare.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, afirmă că primarul Clotilde Armand blochează „din nou” construirea Centrului de Arşi Grav din cadrul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”. 

Primarul USR al Sectorului 1, după ce a ţinut totul blocat cu o banală autorizaţie de demolare a unei magazii vechi de 40 de ani, revin şi blochează din nou construirea Centrului de Arşi Grav pentru Copii, cu finanţare de la Banca Mondială!! 15 paturi noi şi facilităţi moderne - o promisiune de 77 milioane de euro care a fost începută de Ministerul Sănătăţii, după ce mulţi ani cei de-ai dumneavoastră nu au făcut nimic! Construcţia urmează să fie blocată din nou! Blocată fix din pixul doamnei Primar şi fără o motivare reală!”, a scris Alexandru Rogobete pe Facebook, fiind citat de Agerpres.

El a făcut apel la responsabilitate: 

Nu putem lăsa birocrația să învingă, când sunt în joc vieţi ale unor copii”, a spus Alexandru Rogobete. 

În replică, Primăria Sectorului 1 a explicat că se află în legătură permanentă cu conducerea unității medicale.

În legătură cu emiterea autorizației de construire având ca obiect modificarea de temă în timpul executării lucrărilor de construcţii prin modificări exterioare şi modificarea anexelor tehnice în cadrul proiectului «realizare corp nou şi pasarele, realizare copertină ambulantă, modificare fațade de lucrări de compartimentare în cadrul proiectului de construire centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului, pentru o mai bună poziţionare şi conectare a departamentului de urgenţă, ATI şi chirurgie», am decis restituirea întregii documentaţii pentru completarea cu avizele necesare. Am respectat la literă Legea nr. 50/ 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii”, au precizat reprezentanții Primăriei Sectorului 1 într-un comunicat.

Modificările propuse nu respectă prevederile legale privind emiterea noii autorizații de construire, adaugă reprezentanții primăriei de sector.

Deoarece constructorul a schimbat semnificativ autorizația de construire, este nevoie de reluarea procedurii de autorizare, conform legii. Astfel, trebuie aduse noi avize, deoarece avizele obținute iniţial nu mai sunt conforme cerințelor de modificare, cum ar fi cel de la Ministerul Culturii pentru faţadele schimbate sau de la ISU, deoarece s-au schimbat accesele şi zonele tehnice pentru planul de incendii”, se mai arată în comunicat. 

Primăria Sectorului 1 precizează că, în 2023, a făcut „învestiții record” în sistemul medical din această zonă administrativă a Capitalei.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe