Newsflash
Știri

Ablaţie radicală de tumoră gigant la SUUB

de Cristina GHIOCA - iun. 21 2019
Ablaţie radicală de tumoră gigant la SUUB

O echipă de medici de la Spitalul Universitar de Urgenţă București (SUUB) a efectuat o ablaţie radicală de tumoră cervico-parotidiană stângă gigant, care înregistrase o creștere accelerată în ultimele șase luni, anunţă reprezentanţii instituţei pe reţelele de socializare. La internare, pacientul în vârstă de 84 de ani le-a spus medicilor că prezenta o mică formaţiune tumorală în zona unghiului mandibulei încă „din perioada armatei”, adică de aproximativ 60 de ani. Intervenţia chirurgicală a durat circa trei ore, pe parcursul ei echipa de medici întâmpinând și două elemente de dificultate. „Unul a constat în protecţia vaselor mari ale gâtului (vena jugulară internă și artera carotidă cu ramurile ei, care erau intim lipite de tumoră); al doilea element dificil a constat în identificarea și conservarea ramului marginal al mandibulei din nervul facial, precum și trunchiul nervului facial, astfel încât pacientul să nu rămână cu o asimetrie a feţei (paralizie facială post-operatorie)”, după cum a afirmat dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL.

poza-tumora-gigant - Copy

Echipa operatorie a fost formată din: dr. Daniela Vrînceanu; dr. Bogdan Bănică, medic primar chirurgie oro-maxilo-facială; dr. Adrian Ștefan, medic specialist ORL; dr. Anca Pascal, medic specialist ATI. Evoluţia postintervenţională a fost favorabilă, pacientul fiind externat după șapte zile de la operaţie. Reprezentanţii spitalului au menţionat că în localizările la nivelul regiunii cervicale orice tumoră cu diametrul de peste 10 cm se numește tumoră gigant.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe