Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alte două cazuri de coronavirus, confirmate astăzi în România

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 28 februarie 2020, ora 15:36

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi într-o conferință că încă doi români au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie din Timișoara și de un bărbat din Maramureș.

Nelu Tătaru a oferit mai multe informații astăzi, în conferința de presă care a avut loc la sediul MAI. Testele au confirmat, așadar, încă două cazuri de coronavirus la noi în țară.

Bărbatul din Maramureș are 45 de ani și vine din afara zonelor carantinate din Italia. El s-a întors în țară pe 25 februarie, fiind bolnav încă de când se afla acolo, a explicat Nelu Tătaru. El a fost la medic în Italia, unde i s-a prescris un tratament simptomatic, iar apoi a plecat spre România. Pentru că avea febră, bărbatul s-a prezentat la un spital din Maramureș, din localitatea din care este. I s-au făcut testele necesare, a mai explicat Nelu Tătaru, apoi a fost transferat la Centrul de Boli Infecțioase Cluj. Astăzi a venit confirmarea că bărbatul este pozitiv la coronavirus.

infectie coronavirus cazuri confirmate romania2

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timișoara. Aceasta a mers o zi la Bergamo, pe 17 februarie, s-a întors, iar pe 25 februarie prezenta un prim simptom, de subfebrilitate. Secretarul de Stat a mai spus că pe 27 februarie femeia a fost la spital pentru evaluarea stării de sănătate. I s-a făcut o testare, i s-a dat un tratament, apoi femeia a mers acasă, stând în izolare. Astăzi, testarea femeii a arătat că este confirmată pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

În total, numărul total de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus (boala COVID-19) se ridică la trei în țara noastră.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 

Sursa foto: Unsplash

Etichete: coronavirus romania barbat coronavirus caz confirmat coronavirus tratament coronavirus pacienti coronavirus coronavirus italia decese coronavirus coronarovirus cazuri coronavirus infectii coronavirus noul coronavirus coronavirus din China coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.