Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Andrei Baciu: Aproape 100.000 de copii cu vârste între 12 și 17 ani s-au vaccinat

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 23 iunie 2021, ora 11:12

Aproape 100.000 de copii din categoria de vârstă 12-17 ani au fost deja vaccinați anti-COVID, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Andrei Baciu a participat marți, alături de medicul Valeriu Gheorghiță și de premierul Florin Cîţu, la întâlnirea de la Palatul Victoria, în cadrul căreia au discutat despre beneficiile vaccinării în rândul tinerilor.

copii vaccinati

„Discuțiile de astăzi au fost constructive și ne vor ajuta să elaborăm un plan prin care elevii să revină la școală în siguranță. A fost un an atipic, însă vaccinarea ne va ajuta pe viitor să reducem riscurile privind infectările cu noul coronavirus. Este îmbucurător că elevii știu foarte multe despre acest virus, iar 45,5% dintre ei consideră că este foarte important și important să se vaccineze”, a scris, pe Facebook, Andrei Baciu.

Acesta a precizat că cele mai recente cifre arată că aproape 100.000 de copii din categoria de vârstă 12-17 ani au fost deja vaccinați anti-COVID.

Potrivit secretarului de stat, sunt 15.761 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani care au făcut prima doză de vaccin, iar 49 au trecut prin centrele de vaccinare și pentru rapel.

Din categoria de vârstă 16-17 ani, 46.459 persoane au primit doza 1, iar 37.562 au făcut schema completă.

Andrei Baciu a mai subliniat că adolescenții din categoria de vârstă 18-19 ani s-au vaccinat într-o proporție ceva mai mare. Astfel, 78.765 persoane au făcut prima doză, iar 64.207 au făcut și rapelul.

Etichete: beneficiile vaccinarii vaccinarea copiilor copii vaccinati rapel

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.