Newsflash
Știri

Antipsihoticele și riscul cardiometabolic

de Dr. Mădălina Badea - iun. 12 2020
Antipsihoticele și riscul cardiometabolic

Un medicament din clasa antipsihoticelor numit lumateperonă, recent aprobat în SUA are mai puţine efecte adverse cardiometabolice decât risperidona, folosită de rutină din această clasă.

poza 3Un medicament din clasa antipsihoticelor numit lumateperonă, recent aprobat de Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor în SUA, are mai puţine efecte adverse cardiometabolice decât risperidona, folosită de rutină din această clasă.

Rezultatul a fost prezentat în cadrul întâlnirii anuale a Societăţii Americane de Psihofarmacologie Clinică, desfășurată în mediul virtual, fiind obţinut prin analiza efectelor acestui antipsihotic în trei studii clinice care au inclus pacienţi cu schizofrenie.

S-a observat că atât pe termen scurt (4-6 săptămâni), cât și pe termen mai lung (un an) administrarea acestui preparat s-a asociat cu o reducere semnificativă a unor trăsături ale sindromului metabolic, precum obezitatea și alterarea profilului glucidic sau lipidic, faţă de tratamentul cu risperidonă.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe