Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Anunțul conducerii Institutului Cantacuzino: „Nu vom putea produce vaccin mai devreme de 7-8 ani”

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 17 februarie 2020, ora 10:41

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” nu va putea produce un vaccin gripal mai devreme de 7- 8 ani, a precizat locțiitorul comandantului instituţiei, colonelul Dragoș-Alexandru Necula.

Colonelul Dragoș-Alexandru Necula a declarat pentru Europa FM că Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM Cantacuzino) nu va putea produce un vaccin gripal mai devreme de 7- 8 ani.

Potrivit susrsei citate, Institutul a fost transferat acum mai bine de 2 ani de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Apărării devenind, astfel, unitate militară.

Mai mult, Dragoș-Alexandru Necula a menționat că este nevoie de 150 de milioane de euro pentru echipamente, bani ce ar putea fi atraşi de la Uniunea Europeană.

„Nu putem să spunem că se scoate într-un an, doi. Trebuie studii preclinice, în vivo, în vitro, sunt o sumedenie de activităţi premergătoare pentru a scoate acest vaccin pe piaţă. Ori, Armata va scoate un produs la o tehnologie la fel sau mai performantă decât ceea ce este pe piaţă. Acesta este nivelul nostru de ambiţie”, a precizat Dragoș-Alexandru Necula, potrivit Europa FM.

Șeful institutului Cantacuzino mai spune că un termen optimist pentru realizarea unui nou vaccin românesc este 2027 sau 2028 .

Sursă imagine: pixabay

Etichete: vaccin gripal unitate militară Institutul Cantacuzino

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.