Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Aparatură medicală pentru nou-născuţi, donată de preoți Maternităţii din Brăila

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 17 mai 2021, ora 11:55

Două aparte de monitorizare a funcţiilor vitale pentru nou-născuţi au fost oferite, pe 15 mai, de Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Brăila, pentru dotarea Secţiei de Neonatologie.

aparatura medicala
Sursă imagine: Arhiepiscopia Dunării de Jos // Facebook

„În această perioadă pascală, preoţii de la parohia brăileană «Sfânta Cuvioasă Parascheva», în urma unor consultări cu reprezentanţii acestei unităţi medicale, au achiziţionat două aparte de monitorizare a funcţiilor vitale pentru copiii nou-născuţi, necesare dotării Secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Brăila”, se arată într-un comunicat.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Dunării de Jos, aceste dispozitive medicale sunt esenţiale pentru a-i supraveghea şi salva pe copiii născuţi prematuri şi pe cei care suferă de diverse afecţiuni.

aparatura donata de preoti

„Preotul paroh Ştefan Stan împreună cu cei implicați în activitatea social-filantropică (...) au predat aparatura medicală cu toate accesoriile necesare persoanelor desemnate din cadrul instituției spitaliceşti, iar pe lângă echipamentele medicale achiziţionate special şi donate acestui spital au fost oferite icoane, cărți de rugăciune şi Agheasmă de la sărbătoarea «Izvorul Tămăduirii» personalului medical şi mamelor internate”, se mai arată în comunicat.

Valoarea dispozitivelor medicale dăruite vineri este de 9.000 de lei.

„Parohia şi-a manifestat disponibilitate ca în perioada următoare să mai achiziţioneze pentru acest spital un aparat performant de oxigenoterapie extrem de necesar pacienţilor din cadrul secţiei de terapie intensivă care au nevoie de respiraţie asistată”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Etichete: aparate de monitorizare dispozitive medicale terapie intensiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.