Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Apelul Federației „Solidaritatea Sanitară” către guvernanți

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 22 iunie 2021, ora 13:13

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” critică declaraţiile ministrului Sănătăţii privind intenția de vaccinare obligatorie a personalului din sănătate sau de obligare a celor nevaccinați să suporte costurile testelor de depistare COVID-19.

Federaţia Solidaritatea Sanitară

„Federația Solidaritatea Sanitară a luat act cu tristețe de declarațiile ministrului Sănătății privind intenția de vaccinare obligatorie a lucrătorilor din sănătate sau de obligare a celor nevaccinați să suporte costurile testelor de depistare a virusului SARS-CoV-2. Astfel de declarații dovedesc incapacitatea de înțelegere a situației”, susțin sindicaliștii din Sănătate.

Potrivit unui comunicat, Federația „Solidaritatea Sanitară” a indicat în mod public autorităților sanitare că ordinea logică a măsurilor este cu totul alta, respectiv:

  • Identificarea corectă a numărului de lucrători din sănătate vaccinați;
  • Identificarea corectă și completă a lucrătorilor care au trecut printr-un episod de infecție SARS-CoV-2. A trata diferit imunitatea oferită profesioniștilor din sănătate de infectare față de cea obținută prin vaccinare este eronat și, raportat la procedurile aplicabile tuturor cetățenilor, discriminatoriu;
  • Construcția unei campanii de vaccinare bazată pe introducerea măsurilor de stimulare a vaccinării.

Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” consideră că declaraţiile ministrului Sănătăţii continuă povestea eşecurilor instituţionale, fără ca autorităţile să-şi asume răspunderea pentru ele.

solidaritatea sanitara

„De la începutul pandemiei până în prezent Federația Solidaritatea Sanitară a dus o luptă acerbă împotriva autorităților care au ascuns tot timpul numărul de lucrători din sănătate infectați cu SARS-CoV-2. În condițiile în care fiecare lucrător care a fost infectat SARS-CoV-2 este de fapt unul care a obținut imunitate împotriva acestui virus, informația se dovedește a fi extrem de importantă pentru analiza numărului lucrătorilor din sănătate imunizați”, precizează reprezentanții Federației.

Aceștia au subliniat că la ora actuală Platforma de monitorizare a impactului pandemiei de COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate este singura sursă de informații credibile privind numărul de lucrători din sănătate care au fost infectați cu SARS-CoV-2.

„La ora actuală Platforma de monitorizare a impactului pandemiei COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate este singura sursă de informații credibile privind numărul (cunoscut) de lucrători din sănătate care au fost infectați SARS-CoV-2, autoritățile statului dovedindu-se incapabile de-o evidență corectă. Din această cauză acum riscăm o încălcare flagrantă a drepturilor omului: lucrători din sănătate imunizați, cărora nu le este recunoscută imunitatea. Pe toată durata pandemiei ne-am luptat împotriva încercării autorităților de-a ascunde numărul lucrătorilor decedați din cauza COVID-19. La ora actuală Memorialul Eroilor din Sănătate este singura sursă de informații publice privind lucrătorii din sănătate decedați din cauza pandemiei”, se arată într-un comunicat.

Sindicaliștii din Sănătate spun că au avut de înfruntat „perdeaua de fum” a dezinformărilor oficiale privind vaccinarea lucrătorilor din sănătate, care au anunțat sistematic un nivel al vaccinării acestora de peste 90%.

„În acest context suntem nevoiți să constatăm că problema este la autoritățile care nu-și înțeleg menirea și nu-și asumă responsabilitățile funcțiilor, nu la profesioniștii din sănătate, solicitând public renunțarea la intenția unor astfel de abuzuri la adresa acestor categorii de lucrători”, afirmă reprezentanții Federației.

Etichete: federatia solidaritatea sanitara vaccinare medici infectate cu SARS-CoV-2 vaccinarea lucratorilor din sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.