Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bani de la bugetul de stat pentru Institutul Clinic Fundeni

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 10 aprilie 2020, ora 10:43

Guvernul României a alocat pentru Institutul Clinic Fundeni o sumă de la bugetul de stat, pentru imagistica medicală din laboratorul de radiologie al unității medicale.

Recent, Guvernul României a aprobat o hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională din cadrul Institutului Clinic Fundeni”, potrivit unui comunicat de presă de la Ministerul Sănătății (MS).

imagistica fundeni

Conform acestui document, Guvernul a alocat, prin MS, Institutului Clinic Fundeni suma de 60.631 mii lei (peste 60 de milioane de lei) de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea și upgradarea imagisticii medicale din cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie.

Durata de execuție a proiectului investiției este de 4 luni, conform sursei citate.

Potrivit detaliilor oferite de ministrului Sănătății, laboratorul de radiologie, imagistică medicală și radiologie intervențională din Institutul Clinic Fundeni va fi dotat cu nouă componente de aparatură medicală. Acestea vor forma Sistemul integrat de radiologie și imagistică.

„Prin această investiție urmărim realizarea procedurilor de  radiologie de urgență la standarde înalte 24/24 ore prin dezvoltarea unei medicine preventive, predictive și personalizate pentru patologiile cronice, dezvoltarea/diversificarea și validarea terapiilor din radiologia intervențională minim invazivă, dezvoltarea și integrarea inteligenței artificiale în diagnostic și urmărirea pacientului”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Sursa foto: rawpixel.com

Etichete: institutul clinic fundeni fundeni Radiologie și imagistică medicală buget

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC