Newsflash
Știri

Boboteaza şi Sf. Ioan Botezătorul ar putea deveni sărbători legale

de L. Budin - dec. 9 2022
Boboteaza şi Sf. Ioan Botezătorul ar putea deveni sărbători legale

Senatul a adoptat tacit o propunere de completare a art.139 din Codul Muncii, prin care Boboteaza şi Sf. Prooroc Ioan Botezătorul sunt declarate zile nelucrătoare.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 30 noiembrie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, informează Agerpres.

senat-romania-fb
Sursă foto: Facebook Senatul României

 

În mai multe state europene, ortodoxe sau catolice (...) ziua de 6 ianuarie a fost inclusă ca sărbătoare legală, zi nelucrătoare, tocmai pentru importanţa ei religioasă. Strâns legată de sărbătoarea Botezului Domnului este cinstirea celui care a săvârşit Botezului Domnului, Sfântul Proroc loan Botezătorul, în ziua de 7 ianuarie, în fiecare an. Pentru creştinii ortodocşi care utilizează calendarul neîndreptat (zis de stil vechi), ziua de 7 ianuarie este importantă pentru că, la această dată, este prăznuită Naşterea Domnului”, argumentează iniţiatorii, în expunerea de motive a propunerii legislative.

Ţările din Europa în care 7 ianuarie este sărbătoare legală sunt Belarus, Grecia, Georgia, Moldova, Rusia, Ucraina și Cipru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe