Newsflash
Știri

Burse pentru tratamentul arsurilor

de Dan Dumitru MIHALACHE - mar. 16 2018
Burse pentru tratamentul arsurilor
Institutul francez și Ambasada Franței în România au publicat două apeluri la candidatura în domeniul tratamentului arsurilor grave. Primul este pentru o diplomă interuniversitară (DIU) în domeniul arsurilor – ciclul de perfecționare pentru medici și asistenți medicali în cadrul Universității Paris 7. Este vorba de o formare pluridisciplinară, fără întreruperea activității de spital, structurată pe patru module de câte o săptămână la spitalul Saint-Louis din Paris și o săptămână de stagiu într-un centru de tratare a arșilor din Franța. Programul de formare va începe în noiembrie.

Cel de-al doilea apel este pentru două stagii de observare în centrul de tratament al marilor arși (CHRU) din Lille. Stagiul vizează observarea modului de funcționare al centrului din Lille, în colaborare cu echipele medicale și paramedicale de acolo. Durata stagiului este de trei săptămâni, iar perioada de desfășurare va fi stabilită în funcție de constrângerile impuse de CHRU și, pe cât este posibil, ale candidatului: trei săptămâni în mai–iunie sau septembrie–octombrie–noiembrie.
Candidații pentru cele două apeluri vor trebui să redacteze și un scurt plan de acțiune sau proiect personal unde să demonstreze cum vor folosi stagiul pentru ameliorarea calității îngrijirii pacienților cu arsuri la locul de munca, formându-i sau implicându-i pe ceilalți colegi. Mai multe detalii se pot obține de pe site-urile celor două instituții amintite.

Se pot înscrie medici de chirurgie plastică ori ATI sau asistenți medicali dintr-o unitate care se ocupă de arși într-unul din următoarele spitale: Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Pentru cel de-al doilea apel, lista conține și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reabilitare și Arsuri din București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe