Newsflash
Știri

Care este starea de sănătate a Papei, după intervenția chirurgicală la colon

de Florentina Ionescu - iul. 5 2021
Care este starea de sănătate a Papei, după intervenția chirurgicală la colon

Suveranul Pontif este în convalescență, în spital, după ce a avut o intervenție chirurgicală la nivel intestinal.

Papa Francisc și-a petrecut prima dimineață de convalescență, luni, la un spital din Roma, după ce a fost supus unei operații în zona intestinelor, sub anestezie generală. Presa străină relatează că Suveranul Pontif se simte bine. 

Papa Francisc
Sursa foto: commons.wikimedia.org

Reprezentanții de la Vatican au oferit puține detalii despre operație, duminică seară, la Policlina Gemelli, un spital catolic important din capitala italiei. Un cardinal italian le-a declarat reporterilor că a fost informat că Papa se simte bine, scrie Associated Press.

Papa Francisc, potrivit sursei citate, stă într-o rezervă specială în spital, la etajul al zecelea, pe care spitalul o păstrează pentru a fi folosită doar de Suveranul Pontif, după ce și Papa Ioan Paul al II-lea a stat în acea rezervă de spital, de mai multe ori, pentru diverse probleme medicale. Papa Francisc ar urma să rămână internat pe o perioadă de câteva zile aici.

Reprezentanții de la Vatican au declarat la finalul zilei de duminică faptul că Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a răspuns bine la intervenția chirurgicală efectuată în partea inferioară a colonului.

Papa Francisc a dezvoltat stenoză diverticulară sau îngustarea unei porțiui a intestinului gros. Totodată, cei de la Vatican au mai spus că această operație a fost planificată, chiar dacă a fost anunțată după ce Papa Francisc a fost internat la clinica Gemelli.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe