Newsflash
Știri

CNCAV: activitățile de vaccinare anti-COVID trec la Ministerul Sănătății

de L. Budin - mar. 2 2022
CNCAV: activitățile de vaccinare anti-COVID trec la Ministerul Sănătății

Activităţile de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, desfăşurate de CNCAV, vor trece în Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii, care e înfăptuit prin cabinetele medicilor de familie.

Având în vedere dinamica pandemiei pe teritoriul României și ținând cont de numirea reprezentantului Ministerului Sănătății, secretar de stat dr. Andrei Baciu, în locul reprezentantului MApN, dr. Valeriu Gheorghiță, în funcția de președinte al CNCAV, „se va asigura tranziția activităților de vaccinare desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății desfășurat prin cabinetele medicilor de familie”, se arată într-un comunicat al CNCAV.

Andrei Baciu devine președinte CNCAV, în locul lui Valeriu Gheorghiţă

vaccinare-anticovid1

Se vor asigura în continuare operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva COVID-19.

Astfel, în perioada următoare, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare”, se mai arată în document.

Acest proces se va întinde pe parcursul următoarelor săptămâni și „va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical”.

DSP dorește prezența medicilor de familie în taberele de refugiați

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe