Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CT-ul de la Institutul „Matei Balş”, care poate depista pneumonia COVID-19, pus în funcțiune

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 31 iulie 2020, ora 13:53

Computerul tomograf cu softul special ce permite depistarea noului coronavirus, amplasat de mai bine de două luni la Institutul „Matei Balş”, este funcțional de vineri.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a anunțat că computerul tomograf a fost achiziţionat pe data de 6 mai, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, iar aparatul are un soft special care permite depistarea infectării cu noul coronavirus.

computer tomograf
Sursă imagine: Dan Tudorache/ Facebook

 

„De azi, computerul tomograf de la Institutul Matei Balș este funcțional! Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare”, a scris Daniel Tudorache pe Facebook.

Potrivit lui, acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, pentru a fi folosit de medicii de aici.

Citește și: Computer tomograf care depistează coronavirusul în câteva minute, la Spitalul Victor Babeș

„De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare”, a explicat Tudorache.

Etichete: computer tomograf COVID-19 Institutul Matei Balș

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.