Newsflash
Știri

Cum se alocă vaccinurile împotriva COVID-19 la nivel național

de Florentina Ionescu - ian. 25 2021
Cum se alocă vaccinurile împotriva COVID-19 la nivel național

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut recent câteva precizări privind alocarea dozelor de vaccin pe teritoriul României.

„Alocarea vaccinurilor la nivel național a avut în vedere categoriile principale de risc, în conformitate cu datele epidemiologice din  România, cu dovezile științifice existente, cu recomandările ECDC și OMS și cu exemplele de bună practică din alte state”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

cum se aloca dozele de vaccin impotriva covid-19

Autoritățile mai adaugă în ceea ce privește alocarea dozelor de vaccin că, potrivit procedurilor și instrucțiunilor CNCAV, aduse la cunoștința DSP-urilor, a coordonatorilor centrelor de vaccinare și a opiniei publice, stabilirea necesarului de doze se realizează pentru o perioadă de trei zile, în baza programărilor existente in platforma electronică de programare.

La acest necesar se adaugă numărul de doze pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, netransportabile și a persoanelor fără adăpost.

„Pe măsură ce se înregistrează progrese în capacitatea de producție de vaccin și se autorizează noi vaccinuri de către Agenția Europeană a Medicamentului, respectiv Comisia Europeană, cantitatea de vaccinuri care va ajunge în țara noastră va crește progresiv, astfel încât să se asigure cantitatea de vaccinuri pentru toate persoanele care aleg să se vaccineze”, potrivit aceluiași comunicat al CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19).


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe