Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - mai 29 2013
De la Ministerul Sănătăţii

Licitaţie centralizată pentru programul de HIV/SIDA

   Ministerul Sănătăţii anunţă că, în prezent, fondurile alocate unităţilor sanitare care tratează pacienţi cu HIV/SIDA acoperă necesarul până la sfârşitul trimestrului II, urmând ca, apoi, acoperirea cu medicamente pentru aceşti pacienţi să fie realizată prin licitaţie centralizată. Astfel, medicamentele vor fi achiziţionate din fondurile MS, urmând ca fiecare unitate spitalicească să primească medicamentele în funcţie de necesarul fiecăreia, prin contracte subsecvente, conform legislaţiei în vigoare. De asemenea, pentru o mai bună coordonare a programului HIV/SIDA, la nivelul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş“ Bucureşti, s-a instituit o autoritate de management, care va coordona accesul pacienţilor cu HIV/SIDA la tratament, oportunitatea schimbării schemelor de tratament, dar va avea şi un rol de monitorizare a distribuţiei medicamentelor în teritoriu pentru pacienţii cu această patologie.

Sfaturile ministrului

  Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, împreună cu prof. dr. Maria Dorobanţu, preşedinta Societăţii Române de Hipertensiune, au susţinut sâmbătă, 18 mai 2013, o declaraţie comună de presă cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva hipertensiunii arteriale. Cu această ocazie, medicul a subliniat importanţa prevenţiei HTA, în special prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi verificarea regulată a tensiunii arteriale. Ministrul a precizat că există beneficii sociale şi economice semnificative atunci când depistarea HTA se face precoce şi se utilizează medicaţia adecvată; el a insistat pe faptul că aceste boli pot fi prevenite, motiv pentru care îndeamnă populaţia să devină responsabilă pentru propria sănătate şi să-şi verifice periodic tensiunea arterială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe