Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dor de Nichita

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 15 aprilie 2011

   La 31 martie a.c., când am aniversat 78 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu, Fundaţia Teatrul ACT a organizat, la ceainăria Sala de Lectură, un dublu eveniment: vernisajul expoziţiei de fotografie „O după-amiază cu Nichita“ şi lansarea audiobook-ului „Albastru de Prusia: Nichita Stănescu despre scriitori şi literatură“, apărut la Editura Casa Radio. Volumul, făcând parte din colecţia „Lecturi pe întuneric“, cuprinde tablete şi interviuri din perioada 1969–1983, din arhivele Radio România, cu o prezentare de Paul Cernat şi desene şi fotografii semnate de Tudor Jebeleanu. (...)
 

   La 31 martie a.c., când am aniversat 78 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu, Fundaţia Teatrul ACT a organizat, la ceainăria Sala de Lectură, un dublu eveniment: vernisajul expoziţiei de fotografie „O după-amiază cu Nichita“ şi lansarea audiobook-ului „Albastru de Prusia: Nichita Stănescu despre scriitori şi literatură“, apărut la Editura Casa Radio. Volumul, făcând parte din colecţia „Lecturi pe întuneric“, cuprinde tablete şi interviuri din perioada 1969–1983, din arhivele Radio România, cu o prezentare de Paul Cernat şi desene şi fotografii semnate de Tudor Jebeleanu. CD-ul conţine mărturii autentice ale unui artist care a meditat la modul cel mai serios asupra propriei creaţii şi creaţiei poetice în general. Sunt, pe de o parte, înregistrări ale poetului ce privesc literatura lui Eminescu, Sadoveanu, Arghezi, alte texte despre relaţia scriitor–public, scrieri–oralitate, tradiţie–inovaţie sau clasic–modern, importanţa experimentului şi a convenţiei, precum şi interviuri valoroase, realizate în mare parte de Ion Drăgănoiu, ce impresionează prin normalitate intelectuală şi tinereasca jubilaţie a ideilor. Este prezentă şi ultima înregistrare radiofonică a poetului, „Măreţia lui Pârvan“, din 2 decembrie 1983. „Doi Nichita Stănescu ne întâmpină în aceste înregistrări radiofonice: omul sub vremi, supus circumstanţelor, şi poetul proaspăt, cu o sensibilitate vizionară. Sunetul vocii unui mare poet, în a cărui operă s-au amestecat albastrul de Prusia şi substanţa cea mai pură“, scrie criticul literar Paul Cernat. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.