Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Două spitale din România vor primi bani pentru echipamente și telemedicină

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 20 august 2021, ora 11:07

România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au semnat un acord de împrumut pentru investiții în domeniul sanitar.

La solicitarea Ministerulului Sănătății (MS) și a Ministerului Finanțelor, Guvernul României a aprobat în ședința de ieri proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD)

finantare spitale

Acest acord a fost semnat la București în 11 iunie 2021 și este aferent finanțarii adiționale în valoare de 150 de milioane de euro, destinată susținerii Proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar, potrivit unui comunicat de presă al MS remis redacției.

Această finanțarea adițională de 150 de milioane de euro asigură continuarea și finalizarea activităților prevăzute în cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar, finanțat inițial cu 250 de milioane de euro.

Cele 150 de milioane de euro vor fi investite, în principal, în lucrările de execuție și achiziția de echipamente pentru centrele de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalului Clinic de Urgență Târgu-Mureș, pentru modernizarea sistemului de telemedicină și îmbunătățirea rețelei de screening pentru cancerul cervical.

Sursa foto: www.rawpixel.com/image/2310617/free-photo-image-doctor-hospital-nurse

Etichete: ministerul sanatatii acord de imprumut imprumut banca internationala pentru reconstructie si dezvoltare investitii in sanatate investitii in spitale spitalul grigore alexandrescu spitalul clinic de urgenta targu mures

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC