Newsflash
ACTUALITATE Știri

Investiții la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” și la alte unități sanitare

de Florentina Ionescu - nov. 10 2023
Investiții la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” și la alte unități sanitare

Primăria Sectorului 1 a anunțat că se vor investi 150 de milioane lei în sănătate, pentru a moderniza sistemul medical din Sectorul 1.

Primăria Sectorului 1 investește în servicii medicale de calitate destinate comunității locale. În acest an, s-au alocat de la bugetul local 150 de milioane lei pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație și realizarea de reparații capitale la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Universitar de Urgență „Elias”, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” și la Spitalul Clinic Filantropia, precum și plata la zi a utilităților pentru patru spitale din această zonă administrativă. 

Administrația locală a Sectorului 1 a virat deja sumele necesare pentru următoarele investiții, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției: 

  • Sediul Central al Institutului „Ana Aslan” avea nevoie urgentă de reparații capitale la pavilioanele A și B, la rețeaua de canalizare interioară, pentru care am alocat deja fondurile necesare; 
  • Va fi achiziționa la „Elias” cel mai performant RMN de pe piața medicală (3 Tesla), în valoare de peste 23 milioane lei, aparatură medicală pentru Unitatea de Electrochirurgie și mobilier medical nou în valoare de peste 7 milioane lei. În plus, vor fi renovate și reabilitate secția de chirurgie clinică (are 68 de paturi și tratează anual în medie 2.500 de pacienți) și laboratorul de anatomie patologică; 
  • La „Grigore Alexandrescu” va fi achiziționat un laser dentar de ultimă generație pentru terapie, țesuturi dentare dure. 

„Realizăm investiții record în sănătatea comunității locale în cuantum de 150 milioane lei. După ani la rând, în care spitalele din Sectorul 1 au fost subfinanțate și erau pasate de la o instituție la alta, acum modernizăm sistemul medical prin fapte și cifre concrete”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. 

Aceste investiții sunt doar o mică parte dintr-un program mult mai amplu ce este implementat în acest sector. În primele 10 luni ale anului, au fost achitate la zi toate utilitățile (apă, electricitate, canalizare, pază, etc.) pentru patru spitale: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice. Este vorba despre aproape 8 milioane de lei. 

Protocol cu ASSMB

Totodată, reamintim faptul că  vor fi investite peste 40 milioane de lei în alte trei mari spitale din Sectorul 1. În perioada următoare, Primăria de sector va încheia un protocol cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) pentru ca alte trei spitale din Sectorul 1: Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” și Spitalul Clinic Filantropia să poată achiziționa aparatură medicală modernă. 

Cea mai mare investiție de la aceste spitale este în cuantum de 12,1 milioane lei și este destinată achiziționării la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” a unui aparat de rezonanță magnetică de 3 Tesla, care asigură o scanare mai performantă a corpului uman. Acest instrument dotat cu tehnologie de ultimă generație permite o diagnosticare rapidă și foarte precisă, pentru o gamă variată de afecțiuni. 

Alte achiziții vitale pentru sistemul medical din sector pe care această primărie le finanțează sunt: robot chirurgical de 11,5 milioane lei, analizator PET-CT intraoperator pentru specimen tisular de 3,3 milioane lei, sistem ablație tumorală prin electroporație de 3,1 milioane lei, toate trei la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, un mamograf de 1,8 milioane lei la Spitalul Clinic Filantropia etc. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe