Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Emoţii articulate de medici şi artişti

Viața Medicală
Mirela DUMITREAN joi, 18 octombrie 2012
   Marţi, 9 octombrie a.c., în cadrul galeriei de artă AnnArt din Bucureşti, a avut loc vernisajul expoziţiei cu tema Emoţii articulate, parte a unei campanii de comunicare şi educare ce îşi propune să reunească lumea pacienţilor care suferă de poliatrită reumatoidă cu aceea a medicilor reumatologi din România.
   Expoziţia reuneşte viziuni diferite şi originale ale celor doisprezece artişti prezenţi cu lucrări sau ansambluri de lucrări: Sorin Ilfoveanu, Francisc Chiuariu, Laura Covaci, Valeriu Mladin, Alexandru Rădvan, Mihai Zgondoiu, Radu Pulbere, Ioana Antoniu, Radu Şerban, Mihaela Gorcea, Călin Stegerean, Valentin Codoiu. Artiştii au încercat să redea senzaţii şi emoţii regăsite la pacienţi sau să surprindă esenţialul lanţului vital format din elementele maladie-terapie-remisie-acceptare.
   La eveniment au participat: dnele prof. dr. Ruxandra Ionescu şi prof. dr. Simona Rednic şi dnii conf. dr. Cătălin Codreanu şi dr. Ioan Ancuţa, care au subliniat suferinţa pacienţilor afectaţi de această boală severă: durere, oboseală, depresie, cu un impact ce poate fi devastator asupra bolnavului.
   Campania reprezintă un angajament pe termen lung de colaborare între medici şi pacienţi pentru a identifica soluţiile potrivite de abordare medicală, dar şi emoţională a poliartritei reumatoide, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii pacienţilor.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.