Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Erb B2 pozitiv sub control

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN vineri, 22 mai 2009
Luni, 11 mai a.c., a avut loc, la Hotel Novotel din Bucureşti, o conferinţă de presă de interes pentru medici şi pacienţi.
 
Dl. Patrick Desbiens, director general şi vicepreşedinte al Companiei GlaxoSmithKline în România, a anunţat că medicamentul Tyverb (lapatinib) oferă femeilor cu un anumit tip histologic de neoplasm mamar (Erb B2 pozitiv) un tratament eficient, bine tolerat, având şi beneficiul unei complianţe crescute prin administrare orală. A urmat o intervenţie filmată în care dl prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele CNAS, a expus strategia instituţiei pe care o conduce în combaterea cancerului de sân.
 
Dl dr. Alexandru Eniu, de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, a explicat că există de fapt patru boli diferite reunite nosologic sub denumirea de cancer de sân. Forma histologică de tip Erb B2 pozitiv a fost ţinta unui studiu-pivot de fază III privind eficienţa lapatinibului care face parte din terapia moleculară, adică a agenţilor farmacologici cu moleculă mică. Spre deosebire de moleculele mari ale anticorpilor monoclonali de tipul taxanilor şi al trastuzumabului care sunt activi numai în exteriorul membranei celulare, molecula mică a lapatinibului o traversează şi influenţează din interior proteinele receptorilor, a căror semnalizare este responsabilă de proliferarea celulară.
 
Un moment patetic a fost reprezentat de proiectarea unui film video despre două paciente cu această boală nemiloasă.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.