Newsflash
Știri

Erb B2 pozitiv sub control

de Dr. Alexandru TRIFAN - mai 22 2009
Erb B2 pozitiv sub control
Luni, 11 mai a.c., a avut loc, la Hotel Novotel din Bucureşti, o conferinţă de presă de interes pentru medici şi pacienţi.
 
Dl. Patrick Desbiens, director general şi vicepreşedinte al Companiei GlaxoSmithKline în România, a anunţat că medicamentul Tyverb (lapatinib) oferă femeilor cu un anumit tip histologic de neoplasm mamar (Erb B2 pozitiv) un tratament eficient, bine tolerat, având şi beneficiul unei complianţe crescute prin administrare orală. A urmat o intervenţie filmată în care dl prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele CNAS, a expus strategia instituţiei pe care o conduce în combaterea cancerului de sân.
 
Dl dr. Alexandru Eniu, de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, a explicat că există de fapt patru boli diferite reunite nosologic sub denumirea de cancer de sân. Forma histologică de tip Erb B2 pozitiv a fost ţinta unui studiu-pivot de fază III privind eficienţa lapatinibului care face parte din terapia moleculară, adică a agenţilor farmacologici cu moleculă mică. Spre deosebire de moleculele mari ale anticorpilor monoclonali de tipul taxanilor şi al trastuzumabului care sunt activi numai în exteriorul membranei celulare, molecula mică a lapatinibului o traversează şi influenţează din interior proteinele receptorilor, a căror semnalizare este responsabilă de proliferarea celulară.
 
Un moment patetic a fost reprezentat de proiectarea unui film video despre două paciente cu această boală nemiloasă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe